De Geboortepraktijk - Geboorte

To change the world, we first must change the way babies are born – Michel Odent

Waar?

De beste plaats om te bevallen is de plaats waar jij je het meest op je gemak voelt. Indien je zwangerschap helemaal natuurlijk verloopt, kan je kiezen waar je bevalt. Dit kan in het ziekenhuis, thuis of in onze GeboorteCOCON

Ziekenhuisbevalling

Vele mensen denken dat je met een vroedvrouw alleen maar thuis kan bevallen, dit is echter een misverstand. Ook in het ziekenhuis kan je onder onze begeleiding bevallen. Het is mogelijk om nog een tijdje in je vertrouwde thuisomgeving te blijven en vervolgens door ons begeleid te worden naar en in het ziekenhuis.

  • UZA Edegem
  • AZ Monica Deurne

Treden er bijzondere omstandigheden op tijdens de bevalling, dan wordt de gynaecoloog gecontacteerd en bekijken we samen met de gynaecoloog wat nodig is. Na de geboorte kan je kiezen hoe lang je in het ziekenhuis blijft. Je kan kiezen voor een volledig verblijf of een poliklinische of ambulante geboorte.

Volledig ziekenhuisverblijf
Je verblijft 2 à 3 dagen op de kraamafdeling. De verzorging van jou en je baby gebeurt door de vroedvrouwen van het ziekenhuis. Wanneer je weer thuis bent, kan je terug bij ons terecht voor verdere begeleiding.

Poliklinische bevalling
Je verblijft 1 à 2 dagen op de kraamafdeling. Daarna ga je naar huis. Wij nemen dan de verdere opvolging op.

Ambulante bevalling
Je gaat binnen de 24u naar huis. Indien alles goed gaat, kan je enkele uren na je bevalling weer naar huis. Wij komen de dagen erna elke dag bij je langs.

Geboortecocon

Wil je liever niet in het ziekenhuis bevallen maar zie je het thuis ook niet helemaal zitten, dan kan je terecht in onze GeboorteCOCON. Daar kan je samen met 2 van onze vroedvrouwen bevallen in een uniek verborgen pareltje met alle faciliteiten die je nodig hebt. De GeboorteCOCON bevind zich achter de tuin van de Geboortepraktijk te Kontich.

Wil je info rond bevallen in onze Geboortecocon in Kontich? Kijk dan even hier.

Thuisbevalling

Een groot voordeel van thuis bevallen, is dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent. Je kan jezelf vaak makkelijker ontspannen in een vertrouwd milieu. Tijdens je weeën word je opgevolgd door één van onze vroedvrouwen. Wanneer de geboorte nadert, wordt er een tweede vroedvrouw opgebeld. Zij komt mee ondersteunen bij de geboorte. Na de geboorte blijven we nog een aantal uur om aan jou en je pasgeboren baby de eerste zorgen toe te dienen. Nadien komen we elke dag langs voor de verdere opvolging.

Wil je info rond een badgeboorte en/of graag een bevallingsbad huren voor je thuisbevalling? Kijk dan even hier.

Arbeidsbegeleiding

Wil je graag in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog maar tijdens je arbeid nog een tijdje thuisblijven, dan kan je gebruik maken van onze arbeidsbegeleiding. Concreet wil dit zeggen dat één van onze vroedvrouwen je tijdens je weeën thuis begeleidt. Wij verwittigen de verlosafdeling wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken. Na overdracht nemen de vroedvrouw en de gynaecoloog daar het van ons over.

Wens je verder onze aanwezigheid in het ziekenhuis, dan kunnen we dit op consultatie bespreken.

Keer terug

Indien u wilt terugkeren of meer informatie wenst in te kijken omtrent het zorgaanbod, kan u dat hier doen.