De Geboortepraktijk - Mama Babbels

It takes a village to raise a child.

Hapje en drankje

'It takes a village to raise a child': de kracht van van verbinding, van delen, van samen-zijn.

In verbinding: De geboorte van een kindje is tegelijk ook de geboorte van een mama. Het is het begin van een nieuw stukje identiteit, een zoektocht of eerder een 'vinden van'. Met deze mamababbels willen we jullie samenbrengen opdat jullie kunnen delen, ervaringen uitwisselen en kracht vinden in de (h)erkenning.

Wie ben ik?

Ik ben Kim, mama van Bojan (°2016), Adan (°2018) en Yulia (°2021). Ik heb als mama zelf de kracht van het verbinden met gelijkgestemde zielen mogen ervaren en ben gegrepen door thema's als hechting, borstvoeding, dragen, verbindend spel, samen slapen, opvoeden zonder straffen en belonen en alles wat perinataal welzijn bij zowel ouder als kind betreft. Ik ben klinisch psycholoog en heb - voor ik mama werd - vooral gewerkt binnen de ziekenhuiscontext maar richt me nu vooral op mama's en kindjes. Ik richtte 'mama's in verbinding' op, een virtueel mamadorp waarin mama's elkaar kunnen vinden in die reis die moederschap heet en maak informatieve modules rond tal van onderwerpen binnen dat 'verbindend ouderschap'. Ik hoop nu met de oudergroepen nog meer ouders bij elkaar te brengen.

Onderwerpen

Er wordt iedere keer rond één of meerdere thema's gepraat. Deze kunnen zijn: de kraamperiode, emotioneel welzijn als mama, borstvoeding, starten met vaste voeding, nachtelijk ouderschap, samen slapen, terug gaan werken, enzovoort

Gastsprekers: Naast deze mamababbels worden er ook regelmatig gastsprekers uitgenodigd die hun kennis en ervaring rond een ouderschapsgerelateerd onderwerp zullen delen. Deze workshops zijn voor mama's (in wording) én papa’s/partners.

Toegankelijkheid

Voor wie:

We organiseren babbels voor mama's (in wording) onder elkaar en workshops met gastsprekers voor zowel mama's als papa's. In de toekomst worden er ook papababbels georganiseerd. Voor de kleine kindjes is er een fijne speelhoek ingericht en ook baby's zijn - uiteraard - meer dan welkom.

Praktisch

We vragen voor de mamababbels een bijdrage van 15 euro. Wanneer er een gastspreker komt, is dit 40 euro.

  • woensdag 20 oktober, 14u-15u30 - over die eerste maanden als kersverse mama, €15
  • woensdag 17 november, 14u-15u30 - over hoe moederen ook de natuur volgen is, €15
  • woensdag 15 december, 14u30-16u30 - workshop 'verbindend spelen' met gastspreker Nele Flamang, €40, zowel mama's als papa's/partners
  • Locatie: De Geboortepraktijk Kontich (Kapelstraat 39)

Inschrijven

Keer terug

Indien u wilt terugkeren of meer informatie wenst in te kijken omtrent het zorgaanbod, kan u dat hier doen.