De Geboortepraktijk - Coaching

Het meest persoonlijke geboorteplan!

Helpende hand

Uit ervaring weten we dat de behoefte aan coaching groot is bij veel zwangere vrouwen. De redenenen hiervoor zijn per vrouw, maar ook per zwangerschap verschillend. Het krijgen van een eerste kindje bijvoorbeeld. Voor de ene vrouw is dit spannend en voor de andere ronduit beangstigend. Dit kan ook bij een tweede kindje zo zijn, bijvoorbeeld na een heftige voorgaande bevalling. Ook aspecten buiten de zwangerschap kunnen van invloed zijn en zo aanleiding geven tot coaching.

Verloop

Coaching is een proces waarbij er stil gestaan wordt bij wat jou bezig houdt en hoe je daarmee omgaat. Juist nu je zwanger bent, is dit nuttig, nog voor je kindje er is. Vandaar dat we gekozen hebben om in onze praktijk te werken met Het Meadiarium, het meest persoonlijke geboorteplan. Een coachend werk-/dagboek dat gelijk staat aan 3 coaching sessies. Een aantal belangrijke thema’s passeren de revue in dit boek. Deze thema’s helpen jou om stil te staan bij jezelf. Daarnaast verzamel je informatie rondom jouw zorgbehoefte, die is voor jou belangrijk en daarmee ook voor ons. Met deze informatie schrijf je dan uiteindelijk een persoonlijk geboorteplan. Daarna doorlopen en bespreken we samen je geboorteplan op een consultatie.

Op je eigen tempo

Soms is coaching confronterend. Door thuis op je eigen gemak en in je eigen tijd met het werkboek aan de slag te gaan, behoud je de regie en bepaal je helemaal je eigen tempo.

Met hart en ziel

Het Meadiarium is bedacht en geschreven door Eliane Coutinho. Zij is net als wij vroedvrouw, maar tevens ook vrouwencoach en -trainer. Zij weet door haar jarenlange ervaring wat er bij zwangere en barende vrouwen speelt. Ze zet zich dan ook met hart en ziel in om de zorg rond de geboorte te optimaliseren. Dit doet ze op 2 niveau’s: een coachingprogramma voor zwangeren en een opleidingsprogramma voor zorgverleners. Zo hebben wij ons als praktijk bijgeschoold om jou hierin te kunnen begeleiden.

Keer terug

Indien u wilt terugkeren of meer informatie wenst in te kijken omtrent het zorgaanbod, kan u dat hier doen.