De Praktijk

Tijd, rust, vertrouwen, veiligheid en een persoonlijke zorg staan centraal in onze begeleiding.

Geloof in de fysiologie en de kracht in elke vrouw.

Blog Image

Visie

Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk waar persoonlijke en kwalitatieve zorg op de eerste plaats komt.

Er is daardoor alle ruimte en aandacht voor jou en je partner. In de zwangerschap nemen we voldoende tijd om elkaar te leren kennen. Zo kunnen we de zorg naar jullie wensen inrichten. Ook tijdens en na de geboorte blijven we steeds in overleg zodat jullie als een sterk team deze volgende stap kunnen nemen.

Bij De Geboortepraktijk streven we ernaar om koppels in hun eigen kracht te zetten en hen geloof te laten krijgen in de werking van de natuur! Bij ons kun je zwanger zijn op jouw manier en bevallen zoals jij dat wilt. Of dat nu thuis is of in het ziekenhuis, liggend, staand, op de baarkruk of in bad… jij kiest!

We streven steeds naar een zo natuurlijk mogelijk proces met onze medische kennis als ruggengraat. Door een goede samenwerking met gynaecologen, kinderartsen, … kunnen we iedereen de beste zorg bieden. Verder scholen we ons als vroedvrouw continu bij om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en zo onze zorg steeds te blijven verbeteren.

Onze tarieven worden deels terugbetaald door de mutualiteit.

Blog Image

Werking

Wij zijn een team van 5 gepassioneerde vroedvrouwen met eenzelfde visie. Daarenboven hebben we elk onze eigen specialisaties zodat we elkaar mooi aanvullen.

Wie je zal opvolgen, hangt af van welke zorgen je precies zoekt en waar je woont.

Wil je onder onze begeleiding bevallen of een gedeelte van de arbeid met ons thuis doen, dan kom je bij Leentje en Rosanne terecht. Je zult ons afwisselend op consultatie zien zodat we jou en je partner beiden goed leren kennen. Zo weten we wat jullie wensen zijn en wat jullie nodig hebben op de dag van de geboorte.

Wil je vooral een beroep doen op ons voor extra opvolging en informatie tijdens de zwangerschap en/of de opvolging thuis na de geboorte, dan kan je terecht bij elk van ons.

In onze praktijk is Nathalie, naast vroedvrouw, ook lactatiekundige IBCLC. Uiteraard zijn wij alle 3 thuis in het begeleiden van borstvoeding en het oplossen van de meest frequente kwaaltjes, maar voor specifieke problemen kan Nathalie als lactatiekundige IBCLC zeker een meerwaarde betekenen.

Blog Image

Good practice logo

We dragen als praktijk het ‘good practice logo’. Dit is een kwaliteitslogo dat uitgaat van de VBOV (Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen). Enkel vroedvrouwen die aan een aantal vooropgestelde voorwaarden voldoen, mogen dit logo voeren.

Kijk hier voor meer informatie over het 'good practice logo'.

pluisje